Troszkę mnie nie było. Niestety nie miałam czasu, ale już jestem. :)
Dziś chciałam Wam pokazać co ostatnio jem jako dodatek do
makaronu, ryżu czy kaszy. Ta sałatka
jest bardzo prosta, ale naprawdę smaczna!
Składniki:
- Burak
- Szpinak
- Ser feta (80- 100 g)
- Oliwa z oliwek
- Zioła prowansalskie
- Sól
- Pieprz
- Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku. ( 180 stopni/ minimum godzinę)
- Po upłynięciu ok godziny wyjmujemy buraka i studzimy.
- Szpinak dokładnie płuczemy i ‘targamy’ na mniejsze części.
- Kroimy buraka w małe plasterki.
- Na talerzu układamy szpinak i pokrojone części buraka.
- Posypujemy serem feta.
- Doprawiamy przyprawami.
- Skrapiamy oliwą.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz