czwartek, 14 maja 2015

Dietetyczny omlet ze szparagami.


Przyszła pora, żeby dodać przepis na obiad. To danie jest pyszne, zdrowe i naprawdę małokaloryczne. Wyliczyłam niecałe 150 kcal! Mam nadzieję, że ktoś skorzysta :)



Składniki:
  • Szparagi (ja w domu miałam pęczek białych)
  • 3 białka
  • Kilka pieczarek
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek

Wykonanie
  1. Obrane szparagi ugotować w osolonej wodzie. 
  2. Białka ubić ze szczyptą soli.
  3. Na teflonowej patelni podsmażyć cześć posiekanych (oczywiście wcześniej obranych) pieczarek.
  4. Do ubitych białek dodać podsmażone pieczarki i posiekany szczypiorek.
  5. Na teflonową patelnię wlać masę na omlet. Smażyć z dwóch stron pod przykryciem.
  6. Na grillu elektrycznym upiec parę pieczarek i pokrojone pomidorki koktajlowe.
  7. Na talerzu umieścić ugotowane szparagi oraz omlet.
  8. Udekorować grillowanymi pomidorkami i pieczarkami oraz szczypiorkiem.
  9. Do smaku dodać troszkę soli oraz pieprzu.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz